Ketä mää ole ja mikä tää o?

Moippa vaan kaikki!

Olen Pihla, parikymppinen turkulaisopiskelija, kasvisruokaintoilija ja harrastelijakirjoittaja, joka on tuutannut Instagram-tilinsä täyteen kasvisruokakuvia jo jonkin aikaa. Olen pohtinut bloggaamisen aloittamista jo vuosia, mutta on ollut hankalaa löytää sopivaa, kiireetöntä ajankohtaa ja tarpeeksi kiinnostavaa aihetta. Nyt sellainen ajankohta sitten viimein koitti ja perustin Avokadopaikan*.

Avokadopaikka on kasvisruokablogi, tarkemmin ottaen vegaaniruokablogi. Koska olen kasvissyöjä, blogin reseptit tulevat olemaan vegaanisia, mutta toki kuka tahansa voi halutessaan nauttia maukkaasta kasvisruoasta ihan ruokavaliosta riippumatta.

Blogin painopiste tulee luultavasti ainakin aluksi olemaan muiden julkaisemien reseptien kokeilussa, ruokavinkeissä ja ravintola- ja kahvila-arvioissa, koska reseptitvinkit ja arviot ovat niitä juttuja, joita itse etsin eniten ruokablogeista. Mitään kummoista omien reseptien kehittelyä en toistaiseksi ole juurikaan harrastanut, mutta olen ainakin välillä varsin ennakkoluuloton erilaisten makuyhdistelmien suhteen. Myös erilaisten lihaa sisältävien ruokien veganisointi kiinnostaa. Katsotaan mitä tuleman pitää! Koitan parhaani mukaan toteuttaa ja jakaa myös ainakin gluteenittomia ja low fodmap -reseptejä.

Ruoan vastuullisuus ja ekologisuus ovat mulle tärkeitä juttuja, joten tulen suosimaan satokausikasviksia, lähi- ja luomuruokaa ja vastuullisuussertifioituja tuotteita parhaani mukaan ja budjettini rajoissa. Blogini on myös tarkoituksellisen kehopositiivinen, joten mitään laihdutusjuttuja en aio julkaista, enkä tule esimerkiksi laskemaan ruoan energiasisältöjä, vaikka toki pyrinkin ravitsemukselliseen täysipainoisuuteen ja monipuolisuuteen.

Bloggaamisen aloittamiseen on monia syitä. Ensinnäkin kirjoittaminen auttaa selkeyttämään tavoitteita ja ajatuksia myös kokkaamisen suhteen. Toiseksi haluan välittää muillekin tietoa mielestäni siisteistä ja tärkeistä ruokajutuista ja resepteistä. Kolmanneksi haluan tietenkin myös kehittyä ruoanlaittajana – se on vähän sellainen elämän mittainen projekti.

Opiskelen yhteiskuntatieteitä ja koska blogi on luonnollisesti tekijänsä näköinen, täällä saattaa olla satunnaisesti myös muuta ruokaan tai syömiseen liittyvää sisältöä – yhteiskunnallisella painotuksella tai ilman. Ruoka kun ei ole missään määrin neutraali aihe, niin arkipäiväinen juttu kuin se onkin. Katsotaan mihin suuntaan blogi lähtee kehittymään.

Tervetuloa lukemaan! ❤

 

*Nimi tulee siitä, kun kuulin sanan “avokaatopaikka” väärin radiossa – se on myös vinoilua keittiöni siisteystasolle, kunnianosoitus Ingmar Bergmanille (vrt. Smultronstället, 1957), eikä nyt avokadotkaan suoranaisesti pahoja ole.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s