Kaikkien kaalimaiden kakarat, yhdistykää!

Syksy on sadonkorjuuaikaa. Yksi kivoimmista syysjutuista on se, että syksyisin saa paljon halpaa kaalia. Kaali on kerrassaan ihana asia ja myös älyttömän monikäyttöinen vihannes. Kaalista voi tehdä kaalikääryleitä, kaaliwrappeja, coleslaw’ta, kaalilaatikkoa, hapankaalia ja sitä voi upottaa lasagneen ja ties mihin. Kaali on miltei yhtä hyvää kuin artisokka – ja se on multa aika paljon sanottu.

Bongasin eilen HS:n Instagram-tililtä kivan, helpon aasialaishenkisen nuudelisalaatin reseptin. Videomuodossa, vieläpä, ja mikä parasta – resepti oli hunajaa lukuun ottamatta valmiiksi vegaaninen!

Kokkausvideot, joissa sekoitellaan vaivattoman näköisesti ainesosia yhteen ovat ihan parhaita. Olen ihan koukussa Buzzfeedin Tasty-kanavan minimalistisiin videoihin – ihanaa kun niissä keskitytään olennaisiin asioihin, eikä kukaan ole höpöttelemässä mitään. Ehtaa ruokapornoa! Ainut kyseisissä videoissa tökkivä asia on se, että välillä niissä tehdään ruokaa eläinperäisistä ainesosista, mutta niiden ohi saa toki scrollattua. Vihjeitä laadukkaista, lyhyistä kasviskokkausvideoista vaikka Youtubessa saa mieluusti jättää kommenttikenttään.

Alla nuudelisalaatin ja kastikkeen ohje.

1473342364416

Nuudeli-(varhais)kaalisalaatti

  • 200 g nuudeleita
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ¾ dl seesaminsiemeniä
  • 400 g (varhais)kaalia
  • 1 porkkana
  • 1 punainen chili
  • ¾ dl suolapähkinöitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Käytin varhaiskaalin sijasta valkokaalia ja tuli ihan hyvää silläkin. Ohjeessa on yksi porkkana, mutta laitoin kaksi, koska tykkään elää vaarallisesti. Jätin myös seesaminsiemenet pois, koska unohdin ostaa niitä ja oli nälkä. Tuoreen chilin korvasin srirachalla, mutta jos chilin käsittely ei kuumota liikaa, niin siitä vaan pilkkomaan! 😀

Keitä, valuta ja kuivaa nuudelit. Lisää sekaan öljyä ja anna jäähtyä. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla ja kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan käännellen. Jäähdytä.

Pilko kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Poista chilistä siemenet ja kanta ja hienonna. Rouhi suolapähkinöitä halutessasi, hienonna korianterin lehdet. Sekoita salaatin ainekset.

Kastike

  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl siirappia (alkuperäisessä ohjeessa oli epävegaanista hunajaa)
  • 1½ rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1½ rkl limettimehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ¾ tl chilihiutaleita
  • ¾ tl suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin joukkoon ennen tarjoilua.
Nautiskele esimerkiksi inkiväärioluen kanssa.

Ps. Jos haluat reseptistä gluteenittoman, käytä vehnänuudelien tilalla vaikka riisinuudeleita ja tsekkaa ostostellessasi, ettei suolapähkinöissä ole vehnäjauhoa (esimerkiksi joissain kuivapaahdetuissa sitä saattaa olla).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s