Pizza bianca

Tuli tuossa männäviikolla suolaisen iltapalan tarve. Kumppanini ehdotti, että jos tehtäisiin pizzaa, kun kaapissa oli gluteenittoman pizza-/piirasjauhon jämät. Pizzan täytteet sovellettiin mitä kaapista löytyy -metodia käyttäen, vain vegaanijuusto piti hakea kaupasta. Ja voi hitto, kun tuli hyvää! Ehkä parasta pizzaa mitä oon tehnyt ja hetkeen syönyt. Pohja oli täydellisen rapsakka ja ihana ja vähän hupsun kuuloiset täytteet olivat tosi onnistunut yhdistelmä.

Idean kikherneistä pizzassa sain Turun Pizzariumin muinaisesta pyöreiden pizzojen listasta, josta sai muistaakseni myös kikhernepizzaa. Tiesittekö, hyvät lukijani, että kyseisessä puljussa on joskus ollut kokonainen pyöreiden vegaanipizzojen valikoima? Nykyään sieltä saa pelkkää levypizzaa ja jaksoin vielä joskus surra tuota asiaa, mutta onneksi Turussa vegaanipizzaa himoitsevien nälkää tyydyttää nykyään iki-ihana suikkilalainen Tikitak! ❤

Mutta sitten siihen reseptiin. Pizza bianca eli valkoinen pizza on pizzaa, jossa ei ole ollenkaan tomaattikastiketta. Eikö kuulostakin aika pelottavalta? (Joo.) Mitä siihen sitten oikein ylipäätään jää? (No riippuu mitä täytteitä laitat siihen, joku margherita voi olla vähän tylsä…) Eikö se ole kuivaa? (Ei tämä ainakaan ole.) Rohkaistu ja kokeile! Ohjeesta tulee kaksi pizzaa.

Reseptin ainesosat ovat valitettavasti yksinkertaisuudestaan huolimatta vähän kalliinpuoleisia, mikä on musta harmillista edullisempia reseptejä hakevien lukijoiden kannalta. Pahoittelut tästä, seuraava blogissa julkaistava resepti on sitten taas edullisemmista ainesosista! 🙂

pizzabianca

 

Gluteeniton pizza bianca (2 kpl)

 

Pohja

  • pakkaus pizzapohjajauhosekoitusta (esim. Farinan pizza- ja piirakkapohjaseos on sekä hyvää, gluteenitonta että vegaanista – tämän ainut huono puoli on riisijauho)
  • öljyä
  • kuivahiivaa
  • vettä

Täytteet

  • purkki vegaanista valmispestoa (käytin Artigiana Genovese -merkkistä uutta luomutofupestoa, muita valmispestoja esim. täältä)
  • pinjansiemeniä
  • tölkki kikherneitä
  • soijakastiketta kikherneiden marinoimiseen (marinoi etukäteen tai taikinan turvotessa)
  • 200g vegaanista pizzajuustoa (käytin Violife for pizzaa, kun sitä saa myös pienemmissä pakkauksissa)

Sekoita jauhosekoitukseen kuivahiivaa, 42-asteista vettä ja öljyä (tarkemmat ohjeet löydät myös siitä pakkauksesta). Turvota jääkaapissa 30 minuuttia. Valuta sillä aikaa kikherneet, laita ne marinoitumaan soijakastikkeeseen vähintään puoleksi tunniksi (voit marinoida pidempäänkin jos jaksat ja ehdit), raasta pizzajuusto ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti n. 1 cm paksuiseksi. Voit kans kaulita, jos sulla on kaulin (tai vaikka tyhjä pullo), mutta se ei oo mun kokemuksen mukaan tarpeellista lopputuloksen kannalta. Ihan hyvin pärjää ilmankin.

Levitä noin kolmasosatölkillinen pestoa ja puoli tölkkiä kikherneitä yhden pizzan päälle. Pinjansiemeniä voi laittaa ehkä jonkun puoli desiäkin per pizza, etenkin jos niistä sattuu tykkäämään. Ripottele päälle 100g vegejuustoa per pizza.

Paista uunissa 225 asteessa n. 12 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Nauti!

 

Advertisements

One thought on “Pizza bianca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s