Vinkki Turun kirjamessuille la 1.10.

Turun kirjamessut ovat taas kerran tulevana viikonloppuna Turun Messukeskuksessa. Sain tällä kertaa oman messulippuni 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogin arvonnan kautta (kiitos vaan kovasti, Mari!) ja olen messuista tosi innoissani, koska nyt syksyllä julkaistaan paljon ajankohtaisia uutuuskirjoja, joihin haluan tietenkin päästä tutustumaan. Toki myös antikvariaattipuolen aarteet on koluttava läpi ja tulee Ruoka- ja viinimessujenkin puolella varmaan käytyä siinä samalla.

Mutta sitten aiheeseen: mulla on teille lukijoille kuuma messuvinkki lauantaille! Yksi syksyn kiinnostavimmista tietokirjoista on Taru Anttosen ja Jukka Vornasen tuore Lihansyöjien maa – miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava (2016), jonka tiimoilta kirjoittajat ovat kirjamessuilla Vähemmän lihaa, enemmän hyvinvointia -keskustelussa lauantaina 1.10 klo 16.30-17.10 Tieto-puolen B-hallissa. Turkulainen Vornanen muuten tekee kulttuurihistorian oppiaineeseen väitöskirjaa suomalaisen kasvissyönnin historiasta, mikä on mielestäni tosi siistiä! Terveisiä vaan Jukalle, että hienon ja tärkeän aiheen olet valinnut. 🙂 Vegaia-lehti teki asiasta keväällä hyvän jutunkin.

Ohjelmassa keskustelemassa ovat edellämainittujen lisäksi myös Vähemmän lihaa – kohti kestävää ruokakulttuuria (2016) -kirjan toimittanut Hanna Mattila, jonkinmoinen idolini, pitkän linjan ympäristöaktivisti ja kirjailija, viimeisimpänä Meat, milk and climate (2016) -kirjan kirjoittanut Risto Isomäki sekä juuri tänään #Lainsuojaton-kampanjansa aloittaneen Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä. Luvassa on varmasti hyvää ja asiantuntevaa settiä, joten menkää ihmeessä kuuntelemaan.

Olen itse lauantaina koulutuksessa toisaalla, joten multa menee lauantain ohjelma valitettavasti sivu suun. Suuntaankin messuille perjantaina, jos vaikka Pulkkisen Henkan säkeet olis nykyään hänen mielestään jo keskosvaiheen ylittäneitä, kerta runokirjaankin on niitä mennyt ikuistamaan. Selvyyden vuoksi: hengen ravinto se on ravintoa sekin – siinä puuttuva linkki Papru-fanituksen ja ruokabloggailun välillä… 😀

Mukavaa syksyistä viikonloppua kaikille! 🙂 Nauttikaa syksyn väreistä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s