Vegemessut

Oon aina tykännyt messuista, toreista ja kaiken maailman yleisötapahtumista – hälinässä, vilinässä ja ihmisjoukoissa on vaan jotain tosi kodikasta. Etenkin ruokamessut ovat kivoja, mutta yleensä sieltä ei löydy mulle mieleisiä juttuja, kun en ole ehkä ihan sitä messujen perinteisintä kohderyhmää.

Muistelen lämmöllä esimerkiksi joskus vuosituhannen vaihteessa tai alussa Lahdessa järjestettyä Luomu-Lahtea, jossa mun äidillä ja mulla oli tapana käydä. Ostin sieltä kerran aimo kasan kotimaisia omenoita kotiin vietäväksi. Ihastuin niihin ikihyviksi ja oon siitä lähtien ollut erinäisten Suomessa viljeltävien omenalajikkeiden suuri ystävä. Ruokaelämyksiä herkässä iässä tai jotain sellaista…

Muistelen tämän episodin jälkeen selvittäneeni, että voisiko meidän mummolassa viljellä Valkeaa kuulasta (ei voinut, taisi olla joku väärä leveysaste tai jotain siihen suuntaan). Mut voin vakuuttaa, etten koskaan tuu päästämään irti tästä omenapuuhaaveesta. Istutan omenapuuni, vaikka vallan tuli nuolisi tukkaani. Ettäs tiedätte.

Mut jos nyt kumminkin mentäis omenapuista asiaan eli niihin Vegemessuihin!

vegemessut
Vegemessujen flaikku on bloggarin jääkaapin ovessa! Seksivau! Huomaa myös tyylikkäät magneetit ja Suomen suurimman ja kauneimman elokuvakerho Kinokoplan ja kauhuelokuvafestivaali Hurmeen flyerit. Support your local!

Vegemessut on vegaaniruoalle ja veganismille omistettu tapahtuma, joka järjestetään Helsingissä Suvilahden Kattilahallissa 28.1.2017 eli tarkemmin ottaen tänä lauantaina. Tää on ehdottomasti yksi tammikuun siisteimmistä jutuista ja olen odottanut messuja jo viikkokausia aivan pähkinöinä! Luonnollisesti ennakkolippukin on jo taskussa.

Kaikki ohjelma on niin kiinnostavaa, etten varmasti malta lähteä sieltä ennen iltaa pois: huippukokit tekevät vegaaniruokaa, paikalla on uusien vegaanituotteiden maistatuksia, kansalaisjärjestöjen kojuja, Chocochilin Elina antaa vinkkejä seitanin tekemiseen… You name it, jokaiselle löytyy varmasti jotakin. 🙂

Itse olen erityisen kiinnostunut Heluna Shopin ja Sipsikaljavegaanit-ryhmässä hehkutetun Karu Talu Šhokolaadin kojuista, ihanan Cargon ruuista – ja tietysti Soi Soin ruokarekasta, joka käväisi Turussa joulun alla yhden päivän, mutta multa meni silloin seitanit sivu suun. Josko nyt sitten pääsisi maistamaan sitä, tai no, on siellä varmaan jotain muutakin syötävää nälkäiselle vegaanille. Höhö.

Paikalla on myös kotimaisten vegaanibloggaajien ja -vloggaajien meet&greet-tiski, jossa on mm. Life by Veganin Annukka, Rabbit Glow’n Eeva ja PS Olen Vegaanin Paju & Minni, joita on kaikkia tullut seurailtua ahkeraan blogosfäärissä, Instagramissa ja Youtubessa. Kivaa nähdä kasvot postausten ja videoiden takana! Itse en ole (vielä!) tuolla tiskillä, vaikka olenkin eräänlainen julkkiskokki, koska mun ruokakuva on ollut peräti Ilta-Sanomissa. Jos joku nyt ton takia haluaa joskus jonkun grafologisen näytteen, ni mikäs siinä, omat kynät ja paperit mukaan ja jonossa ei sit tönitä. 😀

Vegemessujen ennakkoliput on jo myyty loppuun, mutta lippuja saa vielä ovelta tapahtumapäivänä vitosella, kunhan vaan saapuu paikalle ajoissa.

Vegemessujen blogissa on viisi käytännön messuvinkkiä, joissa kannustetaan mm. varautumaan jonottamiseen, nostamaan käteistä ja tulemaan paikalle julkisilla. Lisäisin tohon listaan vielä yhden: relaa ja pidä hauskaa!

Raportoin tunnelmia paikan päältä Instagramin puolella ja sitten myöhemmin täällä blogissa. Mukavaa viikonloppua ja toivottavasti nähdään Vegemessuilla! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s